Četvrtak 28.09.2017.
20:11
B. Božin - Vesti

"Vesti" u Nemačkoj: Opanak ima zlatan podmladak

B. Božin
Uživali u prirodi: Članovi Zlatnog opanka

Zašto su se odlučili za druženje, u zelenilu i tišini prirode, objasnili su Aleksandra Bošnjaković, sekretar i umetnički rukovodilac društva, i Dominik Jeremić, takođe umetnički rukovodilac. Oni kažu da neki članovi društva tu imaju bašte i pravo da koriste zajedničke prostorije kolonije, pa se tako rodila ideja da se iskoriste blagodeti druženja na otvorenom dok vreme to još dozvoljava.

B. Božin
Spremamo veliki koncert: Dominik i Aleksandra

Ovo dvoje mladih ljudi su kao i ostali članovi Zlatnog opanka nosili iste crvene trenerke i time i vizuelno pokazali jedinstvo i slogu, ali i prosek godina na kojima bi mnoga društva mogla da im pozavide. Pozvali su, kako kažu, i drugare iz Srpsko-nemačke zajednice sa kojima uvek lepo sarađuju, a još je lepše kad su tu i dobra muzika, igra, roštilj i pasulj.

Pripreme za folklorijadu

Koreograf Milan Glamočanin iz Minhena, s kojim je ovo društvo već radilo, dolazi u novembru, a u decembru organizuju radni kamp nekih 100 kilometara izvan Berlina. To će, kažu nam, biti svojevrsni radni seminar, na kojem će i da uvežbavaju novu koreografiju sa kojom nameravaju da se takmiče na folklorijadi za sever Nemačke.

Ovo društvo ima tri ansambla - dečji, juniore i prvi izvođački, a folklor je ono što ih povezuje u Berlinu i šire.

- Ideja je da odradimo jedan veći koncert sa nekim od prijateljskih društava iz Nemačke - iz Hamburga i Hanovera pre svega, sa kojima se intenzivno družimo - kažu Aleksandra i Dominik.
Najmlađi član Zlatnog opanka ima samo dve godine, stalno dolaze novi mladi, tako da krize tipične za mnoga društva kod njih, hvala bogu, nema, ponosno zaključuju ovo dvoje mladih.
 

2024 © - Vesti online