Četvrtak 28.09.2017.
11:09
Tanjug

Slavnić: Srebro na EP uspeh, ali ispuštena je velika šansa

EPA/ JUAN FERRERAS
Zoran Slavnić

- Srebro je uvek lep uspeh, ali ne mogu da se oduzmem utisku da smo imali zlato u rukama, pogotovo kako se finale protiv Slovenije odvijalo. Zato mi je posebno krivo - rekao je Slavnić.

Osvajač čak osam medalja sa državnim timom na velikim takmičenjima među kojima su tri evropska zlata, odao je priznanje izabranicima Aleksandra Đorđevića.

- Moraćemo da čekamo četiri godine na sledeće prvenstvo i pitanje je da li ćemo biti zlatni. Ipak, čestitao bih našoj reprezentaciji, članovi tima sami kažu da je uspeh i ne bih da im kvarim zadovoljstvo.

Prema njegovim rečima, Slovenija je napravila veliki podvig na putu ka tituli šampiona Evrope, prvom uspehu te reprezentacije ikada.

- Slovenija nije bila u vrhu evropske košarke i zato jeste veliko iznenađenje. Moramo da priznamo i da im čestitamo na tome što su pobedili sve utakmice na turniru. Mi smo imali priliku, nismo je iskoristili i život tečce dalje.

Slavnić se dotakao i dešavanja u klubu gde je ostavio veliki trag kao košarkaš i trener - Crvenoj zvezdi.

- Objektivno, Crvena zvezda će ove sezone da bude slabija. Ne želim da govorim nešto što je neafirmativno jer ljudi iz kluba ne vole to, ja ih se ne plašim, a oni se plaše mene, pa ne znam šta bi trebalo da kažem. Zato im iz srca želim sve najbolje - zaključio je Slavnić.

2024 © - Vesti online