Sreda 27.09.2017.
22:00
Tanjug, b92.net

Direktor škole u Zemunu se povukao; Ministarstvo kaže - dogovor

N. Skenderija
Ne daju ga ni deca, ni roditeljji: Miroljub Mosurović

Kako nezvanično saznajemo, direktor škole Miroljub Mosurović se povlači sa te funkcije, što nije navedeno u saopštenju Ministarstva, a kao kompromisno rešenje školu je morao da napusti i novopostavljeni v. d. direktora Miloš Gačić.

Dogovor je postignut na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima učenika. 

Kako se navodi, večerašnji dogovor postignut je nakon pregovora koji su u školi započeti jutros, a u kojima je učestvovala i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološokog razvoja Vesna Nedeljković. 

- Drago mi je da je postignut dogovor, da se normalizuje rad u ovoj školi, jer je interes dece iznad svega. Oni ne smeju više da izgube nijedan dan. Sve drugo ćemo rešiti za stolom - rekao je Gak.

Miroljub Mosurović, do srede uveče direktor Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu, obratio se roditeljima i učenicima te škole posle odluke da se povuče.

Nedeljkovićeva je poručila da zakoni moraju da se poštuju, da sistem ima svoja pravila i da je zadovoljna što je i bivši direktor Mosurović večeras interes dece stavio na prvo mesto. 

- Ministarstvo je sve vreme pregovora insistiralo na očuvanju atmosfere dobrih međuljudskih odnosa u školi, jer je to veoma važno za okruženje u kojem deca uče - naglasila je Nedeljkovićeva, navodi se u saopštenju. 

U OŠ "Svetozar Miletić" od 1. septembra nastava se nije normalno održavala zbog protesta roditelja i zaposlenih koji nisu želeli da prihvate odluku o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića. 

Rešenje je 28. avgusta doneo ministar prosvete Mladen Šarčević, pošto je zbog protesta roditelja poništio prethodno rešenje, doneto u martu. 

2024 © - Vesti online