Sreda 27.09.2017.
13:55
Vestionline

Predstavljeni rezultati projekta "Slavimo solidarnost"

Na samom početku konfernecije Ana Koeshall, direktorka fondacije Ana i Vlade Divac pozdravila je sve prisutne i istakla da je moguće pokrenuti lavinu, lanac solidarnosti i preneti je na druge ljude

Nataša Kovačević, košarkašica i učesnica uvodnog panela je na svom primeru pokazala kako se može biti solidaran i nakon nesreće koju je doživela. Ona je posle amptuacije dela noge osim što je još jednu sezonu igrala košarku, osnovala fondaciju sa svojim imenom koja pomaže povređenim sportistima.

- Sport je divan, ali je obrazavanje veoma bitno jer to je ono što ostaje. Kada su je u pitanju rad u Fondaciji, moram reći da je veoma lepo ali i teško nabaviti finansijska sredstva. Mnogo puta su me savetovali da odustanem od svega toga ali kada vidite osmeh na tuđem licu to je nešto neprocenjivo - rekla je, između ostalog Nataša Kovačević.

Predstavnici svih šest zemalja predstavili su rezultate projekta kroz fotografije, brojeve i primere solidarnosti.

Na drugom panelu posetioci su imali prilike da čuju o značaju medija za podsticanje solidarnosti, a učešće su uzele Ana Đokić, novinarka Blica, Tanja Šikić, PR u RTS-u, koordinatorka CSR i humanitarnih akcija RTS-a, Dijana Zdravković, menadžer za komunikacije “Frankfurtske vesti”, Ognen Janeski, novinar i voditelj iz Makedonije, urednik fotografije novinske agencije TANJUG, Dragan Kujundžić, koji je ujedno i jedan od autora izložbe fotografija koja je pratila konferenciju i bila prikazana u 10 gradova Srbije.

Na kraju su prisutni imali priliku da čuju uspešne priče ljudi koji su sami pokrenuli akcije solidarnosti – Milan Juroković – Mile Stolar koji je čuven u Srbiji po svojoj akciji pravljenja stolica za hranjenje i njegova supruga su istakli da im mnogo znači da pomažu drugima, dok je Zoran Martinov, jedan od osnivača akcije “Čep za hendikep” u kome učestvuje 450 organizacija, rekao da kao osoba sa invaliditetom “nije želeo da sedi i čeka već je sam pokrenuo inicijativu za sebe i druge.”

Svi učesnici ovog panela istakli su još jednom veoma važnu ulogu medija bez kojih bi njihove akcije bile manje uspešne, a svest i senzbilisanost građana na nižem nivou.

Učesnici su naveli da bi potencijalne poreske olakšice bile od velkog značaja za humanitarni rad.

2024 © - Vesti online