Četvrtak 28.09.2017.
00:22
R. Lukić - Vesti

Visoka politika uz srpski folklor

R. Lukić
Mladi iz Rume sa domaćinima ispred crkve Bonus

Potering, koji je rođen u Berzenbriku, izrazio je uverenje da se za ujedinjenu višenacionalnu Evropu isplati boriti i u tom kontekstu pohvalio angažovanje Željka Dragića i organizacije Gradimo mostove. Istakao je da tom cilju vodi i saradnja Rume i Berzenbrika. Njegove stavove podržao je i Mihael Štajnkamp, predstavnik Centra Evropa direkt iz Osnabrika, a Agnes Droste, gradonačelnica Alfhauzena, akcenat je stavila na probleme koji Evropu sve više muče.

Uskoro bratimljenje

Na jednom od sledećih zasedanja Skupštine opštine Berzenbrik, kako je dogovoreno sa delegacijom iz Rume, na dnevnom redu naći će se i potpisivanje Ugovora o saradnji Berzenbrika i Rume.
- Razgovarao sam sa svim partijama i načelno dobio njihov pristanak. Ako predlog prođe, svečana ceremonija potpisivanja obaviće se tokom novembra u Rumi - rekao je za "Vesti" dr Željko Dragić, odbornik Skupštine opštine Berzenbrik.

R. Lukić
Željko Dragić, Mihaela Ramuenke i Ljiljana Spasojević-Martinac

- Evropu je prethodnih godina prvo počela da potresa kriza evra, a zatim i kriza izbeglica koja izaziva socijalne napetosti. Uprkos ojačanim protestima protiv izbegličke politike naše vlade, Nemačka je kao jedna od najrazvijenijih zemalja dužna da solidarno sa ostalim zemljama rešava ovaj problem - rekla je između ostalog Droste.

Mladi iz Rume, njih 35, uzrasta između 15 i 20 godina, koji su u Nemačkoj boravili deset dana, tokom večeri odigrali su nekoliko koreografija iz Srbije i Republike Srpske. Putovanje za Nemačku u Rumi su pripremile aktivistkinje organizacije Gradimo mostove, Ljiljana Spasojević-Martinac i Sanja Mijatović.
 

2024 © - Vesti online