Utorak 26.09.2017.
18:18
Vestionline

Evo kako su Hrvati videli presudu Kapetanu Draganu

Tanjug/HINA
Negirao sve optužbe: Kapetan Dragan tokom izricanja presude

Naš narod šokiran je presudom, a javnost mahom osuđuje ovakvu presudu. Neverica i šok prisutni su i u hrvatskim medijima, ali iz sasvim drugih razloga.

"Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora", piše hrvatski Indeks. "Zbog ratnog zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, danas je na splitskom Županijskom sudu nakon godinu dana suđenja nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora", piše ovaj hrvatski portal, bez nekih posebnih reakcija.

S druge strane, jutarnji.hr osvrće se na "šokantnu presudu Kapetanu Draganu". Kako navode, "iako je kriv, srpski ratni zločinac bi se, zbog hrvatskih zakona, uskoro mogao naći na slobodi". 

I portal 100posto.hr piše o "šokantnoj presudi srpskom ratnom zločincu, koji nije mogao biti osuđen na više od 20 godina, a koji bi se, uskoro mogao nači na uslovnoj slobodi".

Hrvatski Večernji list piše kako je Dragan Vasiljković osuđen na 15 godina zatvora. Navode da je proglašen je krivim za dve točke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini. Oni takođe napominju kako bi Kapetan Dragan uskoro moga tražiti puštanje na uslovnu slobodu.

"Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, osuđen je nepravomoćno na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina", piše hrvatski Dnevnik. Kako navode, u kaznu od 15 godina će se uračunati i vreme u pritvoru i istrazi, te podsećaju da je Vasiljković u završnoj reči odbacio bilo kakvu krivicu za ono što mu se stavlja na teret.

2023 © - Vesti online