Utorak 26.09.2017.
11:31
Vestionline

Kurc poklonio Lunačekovoj zahvalnicu Kosova

youtube.com/Oleg Razhkov
Ulrike Lunaček

Kurc je Lunačekovoj, koja je lider partije Zelenih, a koja je bila izvestilac za Kosovo, u predizbornom TV duelu predao uramljeno pismo zahvalnosti na nemačkom jeziku potpredsednika kosovske vlade Envera Hodžaja.

"Zapadni Balkan je prioritet spoljne politike Austrije, a Kosovo je deo tog regiona. Imamo intenzivan kontakt sa političarima Zapadnog Balkana. Iako nismo često istog mišljenja po mnogim pitanjima, Lunaček je bila veoma aktivna u ovom regionu, posebno se zalagala za Kosovo", obrazložio je u sinoćnjoj debati Kurc zašto je izabrao baš taj poklon. 

Vidno iznenađena i dirnuta Lunačekova je rekla da je i njoj uvek bila važna budućnost Zapadnog Balkana, i da se zbog toga posebno zalagala u Evropskom parlamentu za ovaj region u kojem se, kako je konstatovala, puno toga pozitivnog dogodilo.

Istovremeno, Lunaček je Kurcu predala svadbenu "torticu" na kojoj su se nalazila dva istopolna para, i poručila da bi volela da se šef OVP u novom sazivu skupštine založi za ozakonjenje braka homoseksualnih parova. 

2024 © - Vesti online