Ponedeljak 25.09.2017.
12:54
Vestionline

Federer: Nije mi cilj da budem prvi!

Tanjug/AP
Zadovoljan sezonom: Rodžer Federer

- Naredne nedelje će biti vrlo važne jer su na programu Šangaj, Bazel, možda Pariz i Završni masters u Londonu... Plan je da u Šangaj stignem nešto ranije, možda u petak. Bazel će imati prednost u odnosu na Pariz - istakao je Federer.

Za koje turnire će se Federer odlučiti u velikoj meri zavisiće i od situacije u trci za prvo mesto na ATP listi na kraju godine, pošto Švajcarac zaostaje 1.960 bodova za Špancem Rafaelom Nadalom.

- To je postalo sekundarno za mene, pošto je Nadal stigao tako daleko. Fokusiraću se na sebe i igraću samo kada sam spreman. Situacija sa leđima je bila stvarno loša posle Montreala. Bilo mi je drago što sam mogao da odmaram posle US Opena. Sada sam dobro. Da li sam sada iznenađen što je Nadal prvi sada? Možda malo, samo zato što smo prošle godine obojica bili povređeni i nismo znali u kom pravcu će naše karijere ići. Ali nisam iznenađen što je osvojio Rolan Garos. Za to šta će se desiti u budućnosti moramo da vidimo kako će igrati Mari i Đoković. Nismo tada znali da će se povrediiti i završiti sezone - dodao je 19-struki Gren slem šampion.

2024 © - Vesti online