Nedelja 24.09.2017.
23:45
informer.rs, Vestionline

Da li biste iznajmili ovu kuću na Havajima?

youtube.com/Le Tuan Home Design
Odmor u sred vulkana: Feniks haus

Kućica s pogledom na "more" stvrdnute lave zasigurno je visoko na lestvici neobičnih. Nalazi se na južnoj strani ostrva, kraj jednog od najaktivnijih vulkana na Havajima. 

Kilauea ima burnu prošlost eruptiranja koja je počela 1823. godine, a često izlivanje lave izazvalo je rast brojnih endemskih vrsta. Prema verovanju ostrvljana, Kilauea je dom boginji vatre, munje, vetra i vulkana. 

Feniks haus minimalistička je kuća koja više podseća na svetionik nego na pravi dom.

Domaćica Džejd kaže kako je njen smeštaj od 40 metara kvadratnih idealno mesto za razmišljanje o životu, meditaciji i promeni života. 

Kako bi postakli svoje goste na životni zaokret, Džejd koja radi kao učiteljica joge i njen partner

Dani prema željama gostiju organiziraju lečenje zvukom gonga, detoksikaciju, privatne sate kundalini joge, duhovno čišćenje, ali i iznajmljivanje automobila i prevoz sa aerodroma. Noćenje u kući naplaćuju oko 735 evra po danu. 

Nalazi se šest kilometara od vodopada lave koji se obrušava u okean i čini prizor za pamćenje. Pre posete dobro je proveriti u kojoj je fazi vulkan. 

Kućica na lavi koristi solarnu energiju kako biste mogli da naputine baterije mobilnih telefona i fotoaparata, a za tuširanje je osigurana kišnica. Kao jednu od prednosti ističu brzinu interneta, pa nema poteškoća sa stavljanjem fotografija na društvene mreže.

2024 © - Vesti online