Nedelja 24.09.2017.
14:48
Vestionline, mozzartsport.com

"Ni Srbija više nije košarkaška nacija"

EPA/Erik S. Lesser
Vladimir Radmanović u dresu Atlante

Nekadašnji srpski reprezentativac bio je na otvaranju Centra za ulični basket u ruskom gradu Voronježu. On kaže da je Slovenija zasluženo slavila protiv Srbije u finalu Eurobasketa.

- Iz mnogobrojnih razloga Srbija je ostala bez petorice ili šestorice igrača, tako da je srebro dobar rezultat. Šta bismo rekli za eliminaciju prvog favorita za zlato - Španije? Oni su na kraju uzeli bronzu. Slovenija je bila jača od Srbije samo na ovom prvenstvu, to je sve - rekao je Radmanović, prenosi portal mozzartsport.com.

Novinara je interesovalo i da li bi Radmanović mogao Rusiju da nazove košarkaškom zemljom?

- Danas ne vidim nijednu košarkašku zemlju u Evropi. Čak ni Srbija, gde je košarka toliko popularna. Kada imate izbor da idete na košarkašku ili fudbalsku utakmicu - publika će izabrati fudbal. Plašim se da bi košarkaški manje razvijene zemlje uskoro mogle da prevaziđu Srbiju, pošto u košarku ulažu mnogo više poslednjih godina. U Rusiji se košarka bezuspešno takmiči protiv hokeja. Rusija ne može da se nazove košarkaškom zemljom - istakao je nekadašnji košarkaš NBA ligaša Sijetla, Klipersa, Lejkersa, Šarlota, Golden Stejta, Atlante i Čikaga.

2024 © - Vesti online