Nedelja 24.09.2017.
17:30
R. Lukić - Vesti

Kikindski "Grindex" jedini iz Srbije na Sajmu u Hanoveru: Iz Rusije i Indije ciljaju Zapad

Vesti
Moderno uređen štand

Ova firma je ponudila mašine za unutrašnje i spoljno okruglo brušenje, mašine za brušenje navoja i složenih profila. Grindex inače radi i mašine po narudžbi (po tehničkom zadatku), a kako kaže vodeći konstruktor Nikola Bukva, pored visoko kvalitetne izrade i mikromilimetarske preciznosti, mašine su opremljene vrhunskom opremom kao što su Simensove upravljačke i Marposove kontrolne jedinice, ali i visokofrekventnim vretenima svetskih proizvođača GMN i Fišer.

- Naše mašine koriste se u auto-industriji za bušenje osovina, kolenastih vratila i delova za automatsko ubrizgavanje goriva, kućišta diferencijala, klipova i klipnih prstenova - naglašava konstruktor Bukva.

Pored Hanovera, gde je izlagao više puta, Grindex je izlagao u Augzburgu, Šangaju, Pekingu, Bangalovu u Indiji i Milanu, a prema rečima komercijaliste Živka Sokolovačkog, u Moskvi su svake godine.

- Pored proizvodnje za našu industriju, najviše kupaca i kooperanata imamo u Rusiji i Indiji, a rado bismo da svoje mesto nađemo i na nemačkom tržištu - kaže Sokolovački, ističući da dosta proizvoda rade i za avio-industriju.
 

2024 © - Vesti online