Petak 22.09.2017.
21:21
B. Božin - Vesti

Majka nacije je "tabu"

Reuters
Ne prati modu: Angela Merkel

On je ljude koji protestuju protiv nje uporedio sa "obesnom decom koja se osećaju neshvaćeno", a ona se tada ponaša po sistemu: "Vi deco to ne razumete!" i izbegava sukob sa neistomišljenicima.

Ipak, mnogo je više onih koji se zapravo ne usuđuju da kritikuju Merkelovu po principu kao i u porodici gde je majka nešto sveto, što se ne kritikuje - "mama je tabu"!

Čak ni za svoje teške političke greške - od energetske politike, preko spasavanja evra, Grčke i katastrofalne azilantske politike - ona nije doživela istinske napade i bila je pošteđena.

"Ako se napadne "Muti" (kako inače Nemci zovu kancelarku), to bi značilo kao da se napada sopstvena majka", kaže Mac koji veruje da bi u sličnoj situaciji muški kancelar već odavno morao da se povuče sa funkcije.

U svojim nastupima ona deluje skromno, smireno i neagresivno, i time je još sličnija predstavi majke nego kad bi se ponašala ženstveno i pomodno. "Tvrdim da onda ne bi dugo ostala na vlasti", uveren je Mac i dodaje da posle ove bezazlene izborne trke, Merkelova "u spavaćim kolima ulazi u četvrti mandat".

Ovo može, po njemu, da bude veoma opasno, jer ono što čeka Nemačku i Evropu je kriza Zapada, gde moraju da se donesu teške odluke da bi se sprečio raspad društva na bogate i siromašne, na desničare i levičare, a "za to Merkelova nije podesna", zaključuje ovaj psihoanalitičar.

2024 © - Vesti online