Petak 22.09.2017.
11:16
Vestionline, mozzartsport.com

Pjanić: Divio sam se Mihajloviću!

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Majstor za slobodne udarce: Miralem Pjanić

Miralem Pjanić, jedan od glavnih vezista Juventusa, opisao je kako izgleda idealan slobodan udarac, ali i kako je tu veštinu naučio od Siniše Mihajlovića.

Stara dama sutra uveče igra gradski derbi sa Torinom (20.45), a bosanski reprezentativac je uoči tog duela imao zanimljiv medijski nastup.

- Za idealan slobodnjak treba vam dobra tehnika, ali i lukavstvo, jer igrate igru nadmudrivanja sa protivničkim golmanom. Oni vas proučavaju, dobro su pripremljeni, tako da morate znati kada da promenite stil izvođenja slobodnog udarca, da li da pucate kroz živi zid, pored njega ili preko njega… Ja obično posmatram golmana na liniji tokom celog meča i gledam da koristim prilike da ga iznenadim ako dođem do lopte - ispričao je Pjanić u intervjuu za La Stampu.

Vezista Juventusa često sa saigračem Paulom Dibalom puca slobodnjake i u pare, i kako kaže često ga i dobija. Obojica su postali majstori za slobodne udarce, kao što je to svojevremeno bio trener njihovog narednog rivala Torina - Siniša Mihajlović.

- Proučavao sam njegove slobodnjake i bio je fantastičan, posebno onaj felš koji je hvatao unutrašnjim delom stopala. Kakva je to snaga bila. Bio je specijalista za slobodnjake, koje sam imitirao i divio sam mu se - zaključio je Miralem Pjanić.

2024 © - Vesti online