Petak 22.09.2017.
00:22
Z. Mirković - Vesti

"Vesti" u Austriji: Jedinstvo daleko od gašenja!

Z. Mirković
Prijali im specijaliteti: Uživalo se u dobroj večeri

- Posle moje kritike objavljene u "Vestima" zbog neangažovanosti pojedinih članova, oni koji godinama mrze naš klub, iako su njihova deca odrasla ovde, trljali su ruke i širili priče o gašenju, ali razočaraćemo ih jer od toga nema ništa - kaže Krsta Petrišorević, predsednik Jedinstva Švehat.

Slučajni gost

Na druženje su došli jedan Rumun, koji sve češće posećuje naš klub i jedan zemljak iz Brze Palanke, koji je bio u prolazu i obojica su bili oduševljeni atmosferom u klubu.

On navodi da su oni koji mrze klub širili takve vesti po Švehatu.

- To je izazvalo revolt članova i prijatelja kluba. Sve dok njih ima klub će raditi. Oni su zatražili da se okupimo i pokažemo da postojimo - ističe naš sagovornik.

Svima koji se interesuju za sudbinu Jedinstva Petrišorević je poručio da klub ima manifestacije koje organizuje na otvorenom i u dvorani, i koje imaju svoju dugogodišnju, brojnu publiku.

- Objasnio bih onima koji se prave da ne znaju, da je naš klub otvoren svakog dana od 18 do 22 časa, sve u zavisnosti od broja gostiju. Osoba koja radi, služi i održava higijenu u klubu dobija veoma skromnu naknadu u iznosu od 20 odsto od pazara, a to je u prethodnih nekoliko godina 50 do 100 evra mesečno. Zbog slabe posete slab je i prihod - kazao je on.

Petrišorević je poručio da nije mesto u klubu osobama koje dolaze da popiju jedno piće i onda vređaju osoblje, odnosno postavljaju razne zahteve koje ne bi bili ostvarljivi ni u ugostiteljskim objektima gde radnik ima daleko veća primanja.

- Takvim osobama nije mesto u našem klubu, niti će biti, a ima dosta onih koji takve tajno podržavaju i huškaju. Smatram da klub radi po planu predviđenom ovdašnjim zakonima i ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Vrata su otvorena svakom dobronamerniku i držimo se slogana za sve posetioce "ne remetite mir onih koji godinama dolaze u ovaj klub" - naglasio je on.

Petrišorević je ukazao da je onih desetak članova, posetilaca, iskrenih prijatelja kluba izrazilo želju da se organizuje druženje uz zakusku, a pošto je ljubitelj kuvanja predložio je pripremanje gulaša i pasulja sa kobasicama.

- Svi su bili zadovoljni i kvalitetom večere, organizacijom i druženje je trajalo do posle ponoći. Rastali smo se uz poruku "do sledećeg puta" - zadovoljno je rezimirao Petrišorević.

Jesenji bal u novembru

Petrišorević kaže da će klub naredne dve nedelje biti zatvoren zbog njegovog odlaska u Srbiju, ali i dodaje da se nastavljaju pripreme za 18. novembar kada će klub organizovati tradicionalni Jesenji bal u Pfarcentrumu. Samo 11 dana kasnije u klupskim prostorijama biće održano tradicionalno obeležavanje Dana nekadašnje SFRJ, za koje uprava planira da bude još svečanije i sa lepšim programom nego do sada.

2024 © - Vesti online