Nedelja 11.07.2010.
14:51
Tanjug

SNS: Osuđujemo sve zločine

Nikola Selaković



Selaković je na konferenciji za novinare rekao da se radi o osudi koja je veoma važna za stvaranje međusobnog poverenja i preduslova za iskrenu i partnersku saradnju i dodao da SNS osuđuje sve zločine, bez obzira na nacionalnost, veroispovest, pol ili političko mišljenje, kako žrtava i tako ipočinilaca tih zločina.


"Podjednako osuđujemo kako zločin u Bratuncu, tako i zločin u Srebrenici", rekao je Selaković i dodao da kao što je država Srbija, ali i SNS, osudila zločine, naprednjaci očekuju da pripadnici drugih naroda i zvaničnici drugih država na isti način osude sve zločine ucinjene na prostorima bivše Jugoslavije.


Selaković je dodao da, u tom smislu, SNS šalje delegaciju na sutrašnju komemoraciju u Bratuncu i Kravici.


Funkcioner SNS je dalje izneo kako ta stranka najoštrije osuđuje izjavu ministra policije u privremenoj vladi u Prištini Bajrama Redžepi da će poslati specijalne policijske jedinice na sever Kosova i Metohije


"Neko po svaku cenu i na svaki način želi da i pre presude Mdejunarodnog suda pravde... zauzme određene pozicije i povlači poteze koji su sve samo ne nešto što je u interesu svih grdajana i bezbednosti na Kosovu i Metohiji", primetio je Selaković.


On je dodao da je izjava Redžepija nešto što je u ovom trenutku nepotrebno i nešto od čega treba da se suzdržava svako "dok ne dođe konačna reč Međunarodnog suda prave".

2024 © - Vesti online