Sreda 20.09.2017.
19:30
R. Patković - Vesti

"Vesti" u Ratingenu: Nadigravanje do zore

R. Patković
Gosti iz Leverkuzena: Najmlađi folkloraši Radosti

Uvertira u prelepu noć bila je nastup najmlađe grupe domaćina, a nastavili su Dijamanti - Vupertal, Kolo - Esen, Izvor - Reklinghauzen, Radost - Leverkuzen, Jelek - Vupertal, Srbija - Dortmund, Mladost - Hamburg i kulturno-umetničko društvo grčkih prijatelja.

R. Patković
Lepotice Zore

Oproštaj od Zastavnikovića

Od koreografskog para Novke i Miodraga Zastavnikovića oprostila su se ovom prilikom članovi Zore, Izvora i brojni mladi kojima su u minulim godinama oni bili "otac i majka" u svetu folklora. Opširnija reportaža o tome sledi u jednom od sledećih brojeva "Vesti".

R. Patković
Nastup Mladosti iz Hamburga

U drugom delu programa usledilo je pravo nadigravanje prvih ansambala Izvora, Jeleka, Borca, Kola, Srpskog centra Štutgart, Mladosti i Zore. Od domaćina se čula drevna mudrost da se braća i sestre rađaju, a prijatelji stiču, što se i obistinilo u pravom smislu reči u gostovanju Mladosti i Srpskog centra Štutgart.

Sa gostima iz Štutgarta doputovala je prava delegacija u kojoj su bili i Mićo Ćetković, predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke i Danilo Đokić, predsednik SC Štutgart i kandidat za sledećeg predsednika SSUN. Folkloraše iz Štutgarta pratili su i Saša Bogunović i Saša Vićentijević, koreograf i umetnički rukovodilac.

Pomoć maloj Nađi

Svetlana Ćetković i Zorica Stegić su u ime domaćina organizovale prikupljanje pomoći za malu Nađu Kvrgić (3) iz Novog Sada, obolelu od leukemije, koja se nalazi na lečenju u Dortmundu. Prikupljeno je 873 evra i Zorica Stegić će pomoć predati roditeljima na klinici u Dortmundu.

2024 © - Vesti online