Ponedeljak 18.09.2017.
15:58
Vestionline, Tanjug

Mihajlovićeva Nikoliću: Timskim radom do novih projekata

Tanjug/Ministarstvo građevine
Zorana Mihajlović se nada dobroj saradnji sa Tomom Nikolićem

Navodeći da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim rukovodi Mihajlović, ima najviše poslova sa Kinom i Rusijom, Nikolić je rekao da želi da timski radom, to ministarstvo i Nacionalni savet dođu do više poslova.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevine, Nikolić je ponudio da "svoje dobre kontakte u Kini i Rusiji stavi u službu obezbeđivanja novih poslova".

Nikolić je, u razgovoru sa Mihajlovićevom, koja je članica Nacionalnog saveta, rekao i da nije odustao od ideje izgradnje kanala Morava - Vardar, do grčke luke Solun.

On je, kako se navodi, istakao da ima podršku Kine za taj projekat, ukoliko se s njim saglase Makedonija i Grčka i dodao da će na tome raditi da zvaničnicima u Skoplju i Atini. 

Mihajlović je prenela Nikoliću da je Srbija izabrana za centar za infrastrukturu svih projekata koji se sprovode između Kine i 16 zemlja centralne i istočne Evrope u okviru globalnog projekta "Jedan pojas, jedan put".

Ona je dobila podršku Nikolića u vezi sa organizacijom Samita ministara saobraćaja i infrastrukture Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope koji bi do kraja godine bio održan u Beogradu.



2024 © - Vesti online