Ponedeljak 18.09.2017.
18:59
Vestionline

Propast je bliže nego što mislimo: Smak sveta stiže u...

pixabay.com
 

Međutim, javnost se ponovo "upecala" na iste najave smaka sveta, ovog puta "zakazanog" za 23. septembar. Ovog puta iza obmane javnosti stoji jedna američka protestantska crkva, koja je objavila i Jutjub video u kom tvrdi da će do drugog Hristovog dolaska i smaka sveta doći 23. septembra. 

Njihove tvrdnje uglavnom su zasnovane na numerologiji i brojevima kojima su označeni stihovi u Bibliji. Predstavnik crkve Dejvid Mid kaže da je datum utvrđen na osnovu važnog broja - 33. 

- Isus je živeo 33 godine. Ime "Elohim" koje je za Jevreje Božije ime, pominje se 33 puta u Bibliji. To je biblijski i numerološki značajan broj. Govorim o spoju astronomije i Biblije - rekao je Mid za The Washington Post.

Mid takođe veruje da je pomračenje sunca koje se 21. avgusta moglo posmatrati na tlu Severne Amerike, bilo predznak smaka, utoliko što se dogodilo 33 dana pre 23. septembra. 

Ipak, on kaže da svet neće prestati da postoji te subote, ali ističe da će niz katastrofalnih događaja potpuno promeniti našu planetu. 

- Svet neće prestati da postoji, ali dolazi kraj svetu kakav poznajemo. Veći deo planete neće biti isti početkom oktobra - rekao je on.

Njegova predviđanja odbacila je ne samo NASA, nego i ljudi od vere. Pastor Ed Štecer prvo je kritikovao Midovu titulu. 

- Ne postoji nešto što se može nazvati hrišćanskim numerologom. Neko je od sebe napravio izmišljenog stručnjaka za izmišljeno polje istraživanja o izmišljenom događaju - rekao je on. 

Pa ipak, Mid kaže da nikad nije ni zvao sebe hrišćanskim numerologom i tvrdi da je on tek "istraživač, koji je studirao astronomiju na jednom univerzitetu u Kentakiju", iako odbija da kaže na kom tačno "iz bezbednosnih razloga". 

Jedno je sigurno - on je plodonosan pisac, koji iza sebe ima niz apokaliptičnih ostvarenja, među kojima je poslednje "Planeta X - Dolazak 2017." 

Štecer kaže da je svako pominjanje proročanstva na osnovu "tajnog koda" u Bibliji, jasan znak da imate posla s neozbiljnom osobom. On kaže da takve stvari nemaju nikakve veze sa stvarnim biblijskim proročanstvima i ističe da su to neosnovane teorije koje trivijalizuju pravu veru. 

Naučnici pak ukazuju na činjenicu da bi Nibiru golim okom već sad bio vidljiv sa Zemlje, kada bi kojim slučajem trebalo da udari u nas 23. septembra. 

Pa ipak, budući da su ista "predviđanja" lansirana u maju 2003. pa onda 21. decembru 2012, možemo očekivati da priča o Nibiru ili Planeti X još nije završena.

2019 © - Vesti online