Ponedeljak 18.09.2017.
10:35
Vestionline

Peške kroz Svetu Goru: Knjiga putopisa i saznanja

Promo
Nenad Andrić u pećini na Svetoj Gori

Zato je sve češće odlazio na Svetu goru i svaki put je bio bogatiji za nova saznanja o manastirama, bratstvima, njihovom životu, veri, nadanjima, molitvama. Rešen da i druge ljude upozna sa svetogorskim blagodetima, napisao je knjigu "Peške kroz Svetu goru", koja je brzo doživela i drugo, dopunjeno izdanje.

Autor ove knjige kaže da se Sveta gora najbolje doživi ako se prođe peške, tako da je u knjizi opisao svetogorske staze i puteve do manastira, skitova, pećina i skrivenih kelija. Svaki manastir na Svetoj gori ima svoje poglavlje.

Kako se može doći do manastira, kako izgleda, sledi kratka istorija određenog manastira, zanimljivosti i razgovori sa monasima. U knjizi se nalaze i delovi proročanstva svetitelja sa Atosa, ali i nekih savremenih staraca. U ovoj knjizi se može naći dosta korisnih informacija na osnovu kojih možete da planirate svoje hodočašće ili da imaginarno zavirite u svetogorske svetinje.

Ova knjiga je spoj putopisa, istorijskih činjenica, reportaža, intervjua. Svoja iskustva i doživljaje pisac je podelio sa čitaocima, kako bi, makar na papiru, osetili neverovatnu blagodat ovog svetog mesta.

Promocija knjige "Peške kroz Svetu goru" Nenada Andrića, održaće se u ponedeljak 18. septembra, u Parohijskom domu Sveti Sava (Krušedolska 2a) od 19 sati.

2024 © - Vesti online