Ponedeljak 18.09.2017.
20:55
Z. M. - Vesti

Ubica uhapšen na aerodromu

facebook.com/Perica Gavrilovic
Perica Gavrilović

Uhapšeni Albanac sa Kosova osumnjičen je da je tokom svađe nožem izbo Pericu i njegovog prijatelja Almira M. (28) koji je preživeo napad, dok je Perica izdahnuo od zadobijenih povreda. Gavrilović je u Beču bio suvlasnik kluba "Spejs" u 16. okrugu. Njega i Almira kosovski Albanac je napao samo zato što su udelili kompliment ženi koja je bila u društvu Albanca.

Naime, kada su ženu ugledali na ulici, rekli su joj da "nisu verovali da u tako sitne sate mogu da naiđu na tako lepe žene". Taj kompliment je iznervirao Albanca koji se najpre posvađao sa Pericom i Almirom, a onda ih izbo nožem. Nakon toga je pobegao, a dve žrtve ostale su da leže u lokvi krvi.

Nekoliko dana posle zločina bečka policija uspela je da utvrdi identitet napadača, a državno tužilaštvo izdalo je nalog za njegovo hapšenje. Ispostavilo se da je Albanac sa Kosova več pobegao iz Austrije, a uhapšen je kada se avionom vratio iz Prištine u glavni grad Austrije.

- Prilikom ulaska u Austriju uhapšena je osoba za kojom je bila raspisana poternica - potvrdio je Harald Seres, portparol policije.

Tokom prvog saslušanja uhapšeni pokušao da opravda zločin koji je počinio.

- U osnovi, on je priznao delo za koje je osumnjičen i smešten je u istražni zatvor - kazao je Seres.
 

2024 © - Vesti online