Subota 10.07.2010.
22:21
Vestionline

Nemačka treća na svetu

Pogotke za Nemačku postigli su Miler u 19, Jansen u 56. i Kedira u 82. minutu. U selekciji Urugvaja u listu strelaca upisali su se Kavani u 28. i Forlan u 51. minutu.

"Panceri" su odbranili treće mesto koje su osvojili pre četiri godine u Nemačkoj.

U finalu Mundijala sutra će igrati španija i Holandija. Ovaj duel biće odigran na stadionu Soker siti u Johanesburgu od 20,30 sati.

Selektor Nemačke Joakim Lev odlučio je da meč počne bez Nojera, Podolskog, Klosea i Lama, dok se u ekipu Urugvaja vratio Suarez. Nemačka je krenula angažovanije, a već u drugom minutu Miler je pogodio mrežu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Urugvaj je prvu šansu imao u sedmom minutu kada je Forlan sa oko 20 metara šutirao preko gola. Nemačka je u 10. minutu propustila priliku da dođe u vođstvo. Ozil je odlično centrirao u protivnički šesnaesterac, ali je Fridrih pogodio prečku gola Urugvaja.

Nemačka je povela u 19. minutu. Švajnštajger je uputio snažan udarac ka golu Urugvaja, a Muslera je kratio odbio lopta, koju je Miler smestio u mrežu. Ovo je bio njegov peti gol na SP. Urugvaj je u 25. minutu pokušao da izjednači, ali je Kavani posle kornera šutirao pored gola. Urugvaj je izjednačio u 28. minutu. Pereira je oduzeo loptu švajnštajgeru, a onda je dodao Suarezu, koji ju je prosledio do Kavanija. Napadaču Palerma nije bilo teško da savlada Buta. Do kraja prvog dela meča Suarez je u 41. minuti propustio priliku da svoj tim dovede u vođstvo, pošto je njegov udarac završio pokraj gola.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Urugvaj. Kavani i Suarez su pokušali da postignu gol, ali je But odlično intervenisao. Forlan je u 51. minutu doneo vođstvo Urugvaju. Arevalo je prošao po desnoj strani i nabacio loptu Forlanu, koji je sa oko 15 metara iz voleja pogodio mrežu Buta. Forlan je pogotkom protiv Nemaca stigao do petog gola na turniru u Južnoj Africi. Nemačka je izjednačila samo pet minuta kasnije. Loptu je sa leve strane centrirao u protivnički šesnaesterac, a Jansen je pogodio mrežu Muslere. Suarez je u 61. minutu šutirao sa oko 20 metara, ali je But bio siguran. Tri minuta kasnije nova šansa za Urugvaj, ali je nemački golman odbranio udarac Forlana. Nemačka je u 75. minut preko Kislinga pokušala da dođe do vođstva, ali je Muslera odbranio njegov udarac.

Nemačka je u finišu meča zaigrala angažovanije i do pobede stigla u 82. minutu. Boateng je ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, a Kedira je glavom loptu smestio u mrežu Muslere. Do kraja utakmice nije bili promene rezultata iako je Forlan u poslednjem minutu pogodio prečku iz slobodnog udarca i na taj način propustio je da svom timu donese produžetke.
 

Nemačka - Urugvaj 3:2 (1:1)
(Miler 19', Jansen 56', Kedira 82' - Kavani 28', Forlan 51')
Žuti kartoni: Aogo 5', Kakau 7', Fridrih 90' - Perez 61'
Stadion: Nelson Mendela bej u Port Elizabetu. Gledalaca: 36.254.

Sudija: Benito Arčundija (Meksiko).

NEMAČKA: But, Boateng, Mertezaker, Fridrih, Aogo, Kedira, Švajnštajger, Miler, Ozil (od 90' Taski), Jansen (od 81' Kros), Kakau (od 73' Kisling).

Selektor: Joakim Lev.

URUGVAJ: Muslera, Fucile, Godin, Lugano, Kaseres, Pereira, Arevalo, Perez (od 77' Gargano), Kavani (od 89' Abreu), Suarez, Forlan.

Selektor: Oskar Tabarez.

2024 © - Vesti online