Nedelja 17.09.2017.
09:11
blic.rs, Vestionline

Pretučena novinarka TV Pink, uhapšen napadač

youtube.com/Debeli Lad
Novinarka Gordana Uzelac "izvukla deblji kraj" na protestima

- Tokom trajanja skupa dogodilo se više međusobnih tuča okupljenih pristalica Dveri koje su protestvovale ispred televizije Pink i u toku je utvrđivanje prekršajnih i krivičnih odgovornosti sukobljenih - saopštila je policija.

Kako navodi TV Pink, pristalice pokreta "Dveri" napale su i novinarku Maru Dragović koju su, kako se navodi, udarili u glavu s leđa.

- Kolega i ja smo stajali ispred vrata, moglo se naslutiti da sve ide u tom pravcu u jednom trenutku smo videli da Goca leži sklupčana na pločniku i uneli su je u zgradu, mi smo se pomerili ka ogradi, jak udarac sam osetila u glavu - ispričala je Mara Dragović nakon incidneta.

Zbog povreda zadobijenih tokom sukoba, ekipe Hitne pomoći u Urgentni centar prevezle su novinarku Gordanu Uzelac i još jednog od učesnika protesta.

- Na snimku je zabeležen trenutak kada jedan od učesnika protesta napada i obara Gordanu Uzelac. Zabeležen je i momenat kada se drugi učesnika protesta u trku zaleće ka Mari Dragović, ali ga je zaustavio pripadnik obezbeđenja televizije. On je, međutim, nakon toga, dok su ga udaljavali, u prolazu, s leđa udario Dragović po glavi - navela je TV Pink.

Stefanović: Napad na novinarku čist fašizam

Ministar Nebojša Stefanović ocenio je, kao član predsedništva SNS, da je napad na novinarke TV Pink "čist fašizam" i da je to što se danas dogodilo na protrestu Dveri - primer fašizma, kako je opisan u knjigama.

-Ne znam, kako bih drugačije nazvao nešto što je napad na nekog ko ima drugačije mišljenje - rekao je Stefanović u emisiji TV Pink.

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je napad na novinarke Pinka tokom protesta Dveri ispred zgrade Televizije Pink skandal.

NUNS osudio napad i pozdravio akciju policije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo fizički napad na novinarke TV Pinka i zahtevalo od ministra policije Nebojše Stefanovića da policija ubuduće brzo reaguje u sličnim situacijama.

- NUNS pozdravlja hitru akciju policije i privođenje vinovnika ovog teškog incidenta, kao i brzu reakciju samog ministra policije Nebojše Stefanovića koji je u vanrednoj emisiji na Pinku oštro osudio nasilje nad novinarima - naglašeno je u saopštenju.

NUNS ističe da očekuje da će policija i ubuduće brzo reagovati u sličnim situacijama, a da će ministar Stefanović svojim autoritetom doprineti da se mnogi nerazjaššnjeni napadi na novinareš što pre razrešše.

NUNS ukazuje da se u sve složženijoj atmosferi u drušštvu iz dana u dan pojačavaju pritisci i napadi na novinare i medije i apeluje na građane da svoje nezadovoljstvo ili političko opredeljenje ne izražžavaju nasilnim metodama.

-Istovremeno, od svih javnih aktera, posebno od funkcionera i pripadnika političkih stranaka očekujemo da, bez obzira na sud o kvalitetu rada medija ili pojedinih novinara, pokažu demokratičnost i visok stepen toleranacije i političke kulture - dodaje se u saopštenju.

Zorana Mihajlović: Nedopustivo nasilje

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlovićev osudila je današnji brutalni fizički napad na novinarke Gordanu Uzelac i Maru Dragović uz poruku da "možemo da se politički ne slažemo, ali da je nedopustivo da vršimo nasilje".

- Svi mi koji se bavimo javnim poslom treba da promovišemo toleranciju i pristojno ponašanje. Ne postoje dovoljno oštre reči osude za ovakav čin pristalica Dveri koje su na najbrutalniji način napale i povredile dve žene. Pitam se da li su to te vrednosti za koje se Boško Obradović i njegovi puleni zalažu - pretući ženu samo zato što ste fizički nadmoćniji? Napasti novinarku jer vam se nisu dopala njena pitanja? To je nedopustivo - izjavila je Mihajlovićeva.

Janković:Osuđujem nasilje,vlast stvara društveni konflikt

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković osudio je na tviteru "nasilje ispred TV Pinka" i ocenio da je ono "znak društvenog konflikta", koji stvara i koristi vlast.

- Nasilje ispred Pinka, koje najoštrije osuđujem, je znak društvenog konflikta. Režim ga stvara/koristi da ljudi ne počnu da se pitaju kako žive - napisao je Janković na Tviteru.

Napad na novinarke TV Pink osudile su i Socijalistička partija Srbije, Jedinistvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska narodna partija, Demokratska stranka, UNS...

 

2024 © - Vesti online