Subota 10.07.2010.
18:47
Vestionline

Najružnija revija ikada!

Modni dizajneri se, naročito na smotrama visoke mode, prosto utrkuju ko će osmisliti najneobičniju, najinteresantniju i najčudniju kolekciju ikada viđenu na pistama.


Ipak, malo ko je očekivao da će nemački modni kreator na Nedelji mode u Berlinu predstavljajući modele za sezonu proleće/leto 2011. godine toliko šokirati prisutne.
Prema oceni izveštača iz nemačke prestonice, 9. jul 2010. godine će, prvenstveno zahvaljujući stilskim rešenjima dizajnera Patrika Mora, veoma dugo ostati zapamćen u modnim krugovima.

Mršave manekenke sa šokantnim maskama, reklo bi se pre namenjenim naučnofantastičnom filmu nego modnom dešavanju, samouvereno su koračale pistom u letnjim modelima, često obučene samo do struka, a iznad gole.


Napravljeni od laganih materijala pretežno crvenih, bež, crnih i oker nijansi, čak prilično interesantni modeli, koji su ili jednobojni ili sa dominantnim geometrijskim oblicima, ostali su potpuno nezapaženi pored, malo je reći, efektnih "frizura".


Preciznije, manekenke su imale maske tako da su izgledale kao da su potpuno ćelave. Dizajnerski tim kuće "Patrik Mor" odlučio je da nadoknadi taj nedostatak, ali po licu.


Retka, paperjasta brada štrčala je sa lica manekenki i manekena, odudarajući više nego što bi to inače bio slučaj u "prisustvu" kose.


Trepavice i obrve, gotovo neprimetne, takođe su uticale na sveopšti utisak da su osim brade i brkova sve vrste dodataka, prirodnih ili veštačkih, na glavi potpuno nepoželjne.

Teško je reći u kojim prilikama bi se žene mogle pojaviti u ovakvom izdanju a da to nije u tesnoj vezi sa modnim ili umetničkim postavkama, te za potrebe pozorišta ili filma. 

2024 © - Vesti online