Subota 10.07.2010.
17:25
Vestionline

Nenad i Janko doneli drugi poen Srbiji

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević pobedili su danas u Splitu Hrvate Marina čilića i Ivana Dodiga rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

Selektor Hrvatske Goran Prpić odlučio da meč dublova počne sa Čilićem i Dodigom, dok se prvi stručnjak Srbije odlučio za Zimonjića i Tipsarevića. Srpski teniseri su bili blagi favoriti u ovom duelu, a već u prvom setu su pokazali da su kvalitetniji od hrvatskih igrača. Zimonjić i Tipsarević su dobili prvi set rezultatom 6:3. Srpski igrači nastavili su da dominacijom i u drugom setu, a svojim rivalima prepustili su samo dva gema u ovom delu meča.

Hrvatski dubl je poveo 2:0 u trećem setu, ali su Zimonjić i Tipsarević preokrenuli rezultat i izjednačili na 2:2. Srpski teniseri su potom osvojili još dva gema i stigli do vođstva od 4:2. Naš dubl je mirnom igrom sačuvao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do pobede.

Marin Čilić je sinoć pobedio Viktora Troickog rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:2, dok je Novak Đoković nadigrao Ivana Ljubičića 7:6, 6:4, 6:1.

Nedeljni program od 12,00 časova otvoriće Đoković i Čilić, a u poslednjem meču četvrtfinalnog duela trebalo bi da igraju Troicki i Ljubičić.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa pobednikom meča između Čilea i Češke.
 

2024 © - Vesti online