Subota 10.07.2010.
19:39
Mondo rs

Odata pošta svim srebreničkim žrtvama

Odbornici su minutom ćutanja odali poštu svim nastradalim stanovnicima opštine Srebrenica u proteklom ratu, prenosi Radio- televizija Republike Srpske.

Predsednik opštine Predrag Petrović rekao je na komemorativnoj sednici da se već nekoliko godina 10. jula odbornici okupljaju izražavajući bol i odajući poštu svim žrtvama, uz poruku da se više nikada i nigde ne ponove stradanja, kakva su zadesila narod Srebrenice.

"Poučeni teškom i ružnom prošlošću treba da se okrenemo i gradimo bolju budućnost za generacije koje dolaze", poručio je Petrović i pozvao odbornike da u naredna dva dana posete i srpska i bošnjačka groblja i odaju poštu svim žrtvama i na taj način jedni drugima pruže "ruku pomirenja".

Načelnik opštine Osman Suljić pozvao je odbornike na jedinstvo u donošenju odluka neophodnih za razvoj Srebrenice, da bi se svetu pokazalo da je u toj sredini moguć suživot.

"Dovoljno puta smo prevareni i nije nam teško razlikovati dobro od zla. Srebrenica ima dovoljno vlastitog potencijala i snage da učini iskorak u budućnost i postane ekonomski i politički stabilna sredina po meri čoveka, a posebno mladih pred kojima smo najviše odgovorni", poručio je Suljić.

Odbornici Skupštine Srebrenica pre tri godine su zaključili da su na području te opštine stradali pripadnici i bošnjačkog i srpskog naroda, kao i ostalih naroda i od tada se svake godine održava komemorativna sednica, kojom se odaje pošta svim žrtvama, prenosi RTRS.

2024 © - Vesti online