Subota 10.07.2010.
17:02
Strile. pro.tv

Plejboju oduzeta licenca zbog Isusa

Neobična naslovna strana inspirisana je Žozeom Saramagom, čuvenim portugalskim piscem koji je preminuo 18. juna, a koji je bio poznati ateista. Jedno od najpoznatijih dela tog nobelovca je "Jevanđelje po Hristu" koje je podiglo veliku prašinu u čitavom katoličkom svetu. Naslov romana ugraviran je na krevetu na kojem Isus u naručju drži razgolićenu lepoticu na samrti.

I druge fotografije u magazinu su takođe provokativne, a na jednoj se Isus u društvu obnaženih lepotica vozi gradskim prevozom. Na drugoj prolazi ulicom crvenih fenjera, dok prijateljice noći čekaju i razgovaraju sa mušterijama. Na trećoj, Isus pomalo s čežnjom gleda poljubac dve dame u baru. Na četvrtoj, Isus "drži propoved" u kuhinji u kojoj su tri gole žene, od kojih jedna pere sudove, druga čita Bibliju, a treća stavlja metke u sačmaricu.

"Nismo bili upoznati ni sa naslovnicom ni sa editorijalom u julskom broju portugalskog izdanja. To je kršenje naših standarda i svakako bismo zabranili izlaženje tog broja da smo bili upoznati sa ovim. Pokrenuli smo proces poništenja ugovora koji smo imali sa izdavačem u Portugalu. Verujemo da ovo nije način na koji bi trebalo odati počast velikom piscu i humanisti", izjavila je portparolka "Plejboja" Tereza Henesi.
 

2024 © - Vesti online