Petak 15.09.2017.
19:30
Vesti

"Vesti" u Nemačkoj: Knjigom kroz otadžbinu

Vesti
Dragica (četvrta sleva) sa učesnicima Karavana u Jagodini

Odlomke iz svojih dela u Kragujevcu čitali su Igor Rems iz Bara, Dragica Marković iz Ivangrada i Ratko Stojilović iz Jagodine. U Jagodini su im se pridružili dr. Milutin Đuričković iz Zemuna, recenzent antologije "Prizma života" i Ljubica Stevanović književnica iz Beograda.

U antologiji i reporter "Vesti"

U antologiji "Prizma života" zastupljeno je 25 autora različitih nacionalnosti od kojih su neki već afirmisani pisci u svojim zemljama. U Rusiji su poznati Leonid Zverman alias Leo Lic i Zaira Aminova, u Nemačkoj Benedikt Ditrih, u Makedoniji Hristo Petreski, u Češkoj Klara Hurkova, u Turskoj Mola Demirel, a u Srbiji Ljubiša Simić i Ratko Stojilović. Pored više srpskih autora iz Nemačke, u antologiji je pričom "Dletom i kistom protiv rata" zastupljen i Ranko Lukić, novinar "Vesti".

Treće večeri u Smederevu Dragica Šreder je predstavila autore Dragicu Marković, Igora Remsa i Ratka Stojilovića, a o njoj kao piscu i autorki dvojezične antologije "Prizme života", po kojoj je književni karavan i nazvan, govorio je Ratko Stojilović, koji je prisutne oduševio svojom pričom "Ciganski san", čije je delove čitao. Književnike su tokom karavana pratili muzičar Dušan DimitrijevićEndži i mlada pevačica Anđela Trajković.

- Leto sam u Srbiji provela s kolegama i knjigama, a krajem septembra vraćam se u Hilden gde ćemo organizovati tradicionalnu Lirsku jesen - rekla je za "Vesti" Dragica Šreder koju je grad Hilden odlikovao za doprinos u približivanju naroda različitih vera i kultura.
 

2024 © - Vesti online