Petak 15.09.2017.
10:55
telegraf.rs, Vestionline

Pakao ipak postoji: Slučajno otkrivena rupa koja vodi iz pakla, i iz nje dopiru jezivi, neljudski zvuci! (VIDEO)

pixabay.com
Glasine o pronalasku vrata pakla u Sibiru ipak nisu bile tačne (Foto: Ilustracija)

Geolozi su shvatili da su naišli na "džep" u zemlji i spustili su mikrofon otporan na toplotu, zajedno sa ostalom senzorskom opremom, u bunar.

Temperatura je unutra bila izuzetno visoka a mikrofonom je trebalo da otkriju eventualno pokretanje ploča unutra zemlje. Međutim, umesto toga začuli su nešto što niko od njih nije mogao da objasni.

Iz dubine se čulo vrištanje i zapomaganje ljudi!

- Prvo smo mislili da zvuk dolazi od naše opreme, ali kada smo proverili ostvarile su se naše najgore sumnje. To nije bio vrisak jednog čoveka, već miliona njih - ispričao je Azakov.

On je ispričao da je, uprkos tome što je bio komunista, i nije verovao u raj iz Biblije, poverovao da je ovo pakao.

- Znamo šta smo videli i čuli. I apsolutno sam siguran da smo bušili do kapija pakla - dodao je geolog.

Ova zastrašujuća priča se jako brzo proširila zahvaljujući medijima, ali je istina mnogo drugačija.

SSSR je, zapravo, bušio rupu duboku od 12 kilometara koja se nije nalazila u Sibiru, već na poluostrvu Kola, na granici Norveške i Finske.

Nakon dostizanja dubine od 12,262 metara 1989. godine, pronađene su neke zanimljive geološke anomalije, ali nisu prijavili nikakve natprirodne susrete.

Temperature su dostigla 180 stepeni Celzijusa čineći dublje bušenje skupim.

Priča o "bunaru iz pakla" prvi put je objavljen 1990. godine u finskom listu Amenusastia, koji su štampali pentekostalni hrišćani iz sela u opštini Sikainen u zapadnoj Finskoj.

Američki tabloidi su uskoro objavili priču, a zvučne datoteke počele su da se pojavljuju na različitim internet sajtovima.

Priča je konačno stigla do američke hrišćanske televizije Triniti broadkasting netvor (TBN), koja je emitovala na mreži, tvrdeći da je to dokaz o bukvalnom postojanju pakla.

Na kraju je otkriveno da čak ni zvuci koji su se vrteli internetom nisu pravi, već da su miks različitih efekata od kojih su neki identifikovani kao zvuci iz filma "Baron Blood" iz 1972. godine.

2022 © - Vesti online