Četvrtak 14.09.2017.
14:54
Vestionline, Tanjug

"Za dom spremni je ustaški, koljački pozdrav, neprihvatljiv je"

Tanjug/AP
Pripadnici HOS su bili agresori, a ne branitelji smatra hrvatski analitičar

Puhovski je za zagrebačku N1 tv rekao da je pozdrav "za dom spremni" ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv.

- Pripadnici HOS nisu bili branitelji nego agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna. Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđu teritoriju. Oni su bili i unutrašnji agresori jer su se pozivali na Pavelića koji je klao manjine. Oni po programu nisu bili branitelji. Stvar je bila jednostavna. Ministarstvo uprave je trebalo da delegalizuje  taj pozdrav. Nema druge nego reći - to je ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv. Ljudi su se borili za pogrešne vrednosti na pravoj strani - rekao je Puhovski.

Puhovski smatra i da je izmeštanje sporne spomen ploče iz Jasenovca u Novsku bilo ilegalno, kao i da takvom odlukom premijer Andrej Plenković "kupuje vreme".

Na konstataciju da sa SDSS Milorada Pupovca drži ključeve vlade u rukama i na pitanje kako se to meže rešiti, Puhovski kaže da Plenkovićva vlada ima novac, ali da se ne može sve kupiti jer, kako kaže, neke simbolične stvari nisu za prodaju. 

- SDSS se u nekoliko navrata oštro pokazao pa se povukao. Pupovac je u 2-3 navrata imao najbolje opozicione govore u Saboru koje je završava rečima "podržavam vladu" - podsetio je Puhovski.

- Pitanje je što će biti i sa HNS i Bandićem... Jadni Plenkovć ima stalno 4-5 nepoznanica i to se ne da rešiti i to je njegov glavni problem i zato se vlada ne bavi svojim poslom. Zato ja mislim da su izbori do kraja godine mogući - kazao je Puhovski.
 

2020 © - Vesti online