Četvrtak 14.09.2017.
08:59
Vestionline

"Kažu Srbija izvršila genocid, a gde su onda Srbi u Zagrebu i Prištini"

Tanjug
Na Kosovu nastavljen pritisak na Srbe

- Moramo da imamo pravne timove da pomognu u takvim situacijama. To je način zastrašivanja i poruka Srbima da mogu da ih optuže za sve i svašta, dokaz je da smo došli do toga da se pripadnici Crvenog krstva  smatraju neprjateljima - rekao je Dačić gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Dačić je ukazao da Srbija stalno mora da podseća na činjenicu, na svim međunarodnim skupovimau, "a to je ako kažu da su Srbi izvršili geniocid iznesite podatke".

- A ti podaci su tragični, ali po Srbe. Slično je i sa Hrvatskom, gde je nekada živelo 500.000 Srba a sada ih je mnogo manje. U Zagrebu je bilo 50.000...slično je i sa Prištinom - rekao je Dačić.

On je konstatovao da se pripadnici međunarodne zajednice konstantno ljute kada iznese takve podatke, ali napominje da se radi o činjenicama.

- Predsednik Vučić je bio jasan - unutrašnji dijalog. Ali, oni misle da odmah treba da priznamo Kosovo. Samo to od nas traže - zaključio je Dačić.

Specijalne jedinice kosovske policije pretresle su sinoć prostorije privremenog organa opštine Peć i privele Moma Dašića, sekretara Crvenog krsta iz sistema Crvenog krsta Srbije.

2024 © - Vesti online