Sreda 13.09.2017.
09:54
Vestionline

Uspešan nastup privrede Srbije na sajmu u Celju

Tanjug (Arhiva)
Srpski privrednici u Celju uz podršku Privredne komore Srbije

 Nacionalni štand Srbije otvorio je Igor Mirović, predsednik  vlade Vojvodine u prisustvu premijera Slovenije Mira Cerara i resornih ministara iz regiona.

Na sajmu u Celju iz Srbije se predstavljaju firme iz metalske  i elektroindustrije, prehrambene, tekstilne, drvoprerađivačke, hemijske, građevinske industrija i trgovine - privrednih grana koje su činile čak 73,5 odsto ukupnog srpskog izvoza u Sloveniju u 2016. godini.

Izlagači na sajmu su: Amiga doo Kraljevo, Fabrika sita i ležajeva - Fasil d.o.o. Arilje, Galeb metal pack d.o.o. Šabac, HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd, YUKK Zipplast d.o.o. Požega, Udruženje Konoplja Novi Sad,   RB Global d.o.o. Užice, Pemy Family d.o.o. Futog, Mirotin Tisa d.o.o. Savino Selo, Stim Import  d.o.o. Šabac, Blockx d.o.o. Bački Petrovac, Vis Company d.o.o. Beograd, Masterplast YU d.o.o. Subotica, Induco d.o.o. Beograd, 7 Sistem d.o.o. Sremska Kamenica.

Ovogodišnji Međunarodni sajam preduzetništva u Celju, prilika je za kompanije iz Srbije da se povežu sa potencijalnim partnerima iz regiona i iz oko 30 zemalja sveta koje izlažu na sajmu.
U okviru sajma biće organizovani Dan dobavljača više međunarodnih  kompanija i bilateralni razgovori privrednika, što daje dodatni kvalitet manifestaciji.

MOS (http://www.ce-sejem.si/en) je vodeći međunarodni sajam iz oblasti preduzetništva u Sloveniji. Ove godine se održava jubilarni, 50. put, na 65.000 m² sajamskog izložbenog prostora. U 2016. godini sajam je posetilo oko 125.000 hiljada posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.500 izlagača iz 35 zemalja sveta.

2024 © - Vesti online