Utorak 12.09.2017.
21:51
Vestionline, Tanjug

Vučić o "kolonizaciji i podeli Kosova": Ovako su govorili Albanci

Tanjug
Aleksandar Vučić: Da li je sve u njegovim rukama?

- Neverovatna je ta sličnost stavova i izjava onih koji nas doživljavaju kao emanaciju zla, albanskih šovinista i tobožnih građanskih liberala i lažnih nacionalista ovde u Srbiji, bez ikakve razlike - primetio je Vučić i citirao, pored ostalih, neke komentare  lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, posle formiranja vlade u Prištini.

- Formiranje kosovskih institucuja od danas zavisi od volje jednog čoveka, Aleksandra Vučića... Nakon sporazuma prošle večeri i konstituisanje vlade samo je u Vučićevim rukama, a zavisna moć Srbije "usmrtiće" nezavisnost Kosova - rekao je tada Kurti.

Kurti je takođe rekao, naveo je predsednik Srbije, da je "vlada dodelila ministarstvo poljoprivrede Srbima, kako mogu da izađu i kažu našim albanskim stočarima i poljoprivrednicima da će subvencije ići Srbima...Ovim su dali dobru priliku Srbiji da ostvari svoje planove o kolonizaciji i podeli Kosova".

Isa Mustafa, bivši kosovski premijer, ukazao je Vučić, ocenio je da je dogovorom sa sa Srpskom listom "uništena vladavinu albanske većine".

- Vlast će funkcionisati po diktatu Srbije, buduća kosovska vlast zavisi od glasova Srpske liste, što znači od Beograda - rekao je Mustafa, a podsetio srpski predsednik.

Mustafa je ulazak Srba u vladu prokomentarisao i kao "masakr Srbije u državnim institucijama Kosova".

Poslanica Donika Kadaj Bujupi zaključila je da "posle formiranja vlade Kosova treba čestitati samo Beogradu".

On je pokazao novinarima karikaturu iz prištinske štampe na kojoj je prikazano kako svi poslanici u skupštini u Prištini ljube ruku predstavniku Srpske liste.
 

2021 © - Vesti online