Utorak 12.09.2017.
19:29
Vestionline, Tanjug

Saši Mirkoviću određen pritvor do 30 dana

A. Čukić - Vesti
Pritvor da ne bi uticao na svedoke: Saša Mirković

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je Mirkoviću odredio pritvor zbog bojazni da će u toku istrage uticati na svedoke, rekao je njegov branilac Miloš Lekić Tanjugu. 

Informacija o pritvoru  nije danas mogla da se dobije u sudu, sa obrazloženjem da je portparolu suda radno vreme isteklo u 15:30, tako da se ne zna da li pritvor određen i Mileni Trajković koja je bila uhapšena zajedno sa Mirkovićem i za koju je tužilaštvo takođe danas predložilo određivanje pritvora. 

Mirković i Trajkovićeva su prethodno saslušani u tužilaštvu gde su izneli svoje odbrane.
Oni se terete da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

U ovom slučaju protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i D. P, kao i Mirkovića policija je tužilaštvu podnela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalskom klubu "Timok" iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Vuksanović i D. P. nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak, što znači da će u narednom periodu biti ispitani kod tužioca povodom krivičnih prijava policije. 

2024 © - Vesti online