Utorak 12.09.2017.
19:10
A. Vučićević - Vesti

Odzvonilo kovertama za lekare?

A. Čukić
Lekarska policija u bolnicama

- Nijedan dinar budžetskih para neće smeti da se potroši, a da se ne zna za šta je potrošen. Odmah će se ući u proveru lista čekanja na operacije. Odlaganje hirurških intervencija ponekad može biti indirektan način da se pacijent primora da da novac, te je posebna pažnja posvećena tome - rekla je Dimitrijevićeva za beogradske medije.

Proveravaće se i povezanost državne i privatne prakse da bi se ustanovilo da li postoji slanje pacijenata u privatnu kliniku ili laboratoriju.

- Provere će biti pojačane i kada je reč o privatnim ordinacijama gde se bez ispunjenih neophodnih uslova za rad obavljaju hirurške intervencije u totalnoj anesteziji ili gde medicinski aparati nemaju potrebne sertifikate - dodala je Dimitrijevićeva.

Protiv promocije lekova

- Segment kojem ćemo posvetiti pažnju je sprega farmaceutske industrije i lekara. Lekari ne smeju da promovišu lekove određenih proizvođača zarad neke koristi. Takođe, moraće, kada prepisuju određene lekove, da vode računa da se oni nalaze na pozitivnoj listi, odnosno da građani mogu da ih dobiju na recept jer će u suprotnom odgovarati - izjavila je Vesna Dimitrijević.

2024 © - Vesti online