Ponedeljak 11.09.2017.
21:23
Vestionline

Rakić: Ušli smo u institucije radi boljeg života Srba

Facebook/Goran Rakic
Goran Rakić

- Nažalost, Srbi nisu mogli da biraju političke predstavnike Albanaca, ali ono što nas raduje je da ni Albanci nisu mogli da biraju političke predstavnike Srba - rekao je Rakić za televiziju Pink.

Prema njegovim rečima, prvi put posle 1999. godine postoji situacija gde će "srpski političari koji predstavljaju srpski narod biti ispred svog naroda".

- Do sad bila praksa da ti isti političari guraju narod ispred sebe i sada ćemo mi tu praksu promeniti -rekao je Rakić navodeći da će se srpski poslanici boriti u skupštini za bolji život, odnosno bezbednost, opstanak, bolji ekonomski položaj i povratak interno raseljenih lica na prostoru Kosova i Metohije.

Govoreći o kritikama lidera opozicije Saše Jankovića, Boška Obradovića i Vuka Jeremića zbog odluke Srpske liste da uđe u kosovske institucije, Rakić je rekao da pomenuti opozicioni lideri nikad nisu bili na prostoru KiM.

- Oni su možda čuli za Gazivode, ali ne znaju gde se Gazivode nalaze, čuli su za Ranilug, Staro Gacko, Goraždevac, Štrpce, ali ako ih pitate da li na karti znaju da pokažu gde su ta mesta, verujte mi da neće biti u prilici niti će znati da to urade - tvrdi Rakić.

Lider Srpske liste uputio je poziv pomenutim opozicionim liderima da dođu na Kosovo i žive sa srpskim narodom i dele njegovu sudbinu.

- Tek onda ćemo, možda, uvažiti njihove stavove, zahteve, predloge i savete jer ovako, sedeći u udobnim foteljama u Beogradu, a deliti savete ljudima koji se bore za goli opstanak, za opstanak Srba na prostoru KiM, mislim da je neprimereno i molim ih i pozivam da ne dele lekciju nama dole - rekao je Rakić.

Na pitanje kakav rejting uživaju ti opozicioni lideri na KiM, Rakić je rekao da o tome govori podatak da je na proteklim predsedničkim izborima Aleksandar Vučić dobio više od 85 odsto srpskih glasova, dok su svi zajedno pomenuti opozicioni lideri, na nivou statističke greške, dobili nestso više od jedan odsto glasova.

2024 © - Vesti online