Utorak 12.09.2017.
13:30
Vesti

Čuvaju sećanje na Karen Ristevski

Vesti
Srećna vremena: Borče, Sara i Karen

Dok policija pokušava sve intenzivnije da otkrije ubicu 47-godišnje majke iz Melburna, subotnji "Herald san" otkriva da su najbliži članovi porodice očajni i ogorčeni zbog optužbi koje je u javnosti, od trenutka kada je nestala, iznosio njen posinak Antoni Rikard.

Spornih 100 minuta

Načelnik službe za istrage o nestalim osobama pri policiji u Viktoriji, detektiv inspektor Tim Dej, potvrdio je u junu da je Ristevski glavni osumnjičeni u istrazi oko ubistva njegove žene. U julu ove godine Borče nije mogao da kaže policiji šta je radio blizu 100 minuta, tokom dana kad je nestala njegova žena.

Kako navode porodični prijatelji, nedeljama pred nestanak Karen je delovala kao srećno udata žena, posvećena kćerki Sari i poslu. Tetka Margarit je posebno ljuta zbog izjava Antonija Rikarda jer Karen nije mogla da odgovori na njih i odbrani se.

- Radi se o poštovanju prema Karen - rekla je tetka za "Herald san". - Želim da Karen ostane zapamćena kao osoba kakva je i bila. Mislim da nešto nije u redu sa razumom Antonija. On ne radi ništa što bi moglo da pomogne sećanju na Karen. Pokušava da ovu tragičnu priču pretvori u najružnije ogovaranje.

Najbliži pokojne Karen Ristevski oštro demantuju "zlonamerena ogovaranja" koja su protekle nedelje osvanula po društvenim mrežama. Tračevi, kako ih opisuju rođaci, dodatno su ih naljutili.

- Tražimo samo da se slučaj što pre završi i dobijemo odgovor šta se dogodilo. Ne mogu da se dovoljno zahvalim policiji za ono što su do sada uradili. Doći će dan kada će zazvoniti naš telefon i neko iz policije će saopštiti da je istraga napredovala. To je ono što nam daje dodatnu snagu u ovom trenutku, saznanje da će se to dogoditi - otvoreno kaže tetka Margarit koja je uverena da slučaj neće biti zaboravljen.

- Ne, oni to neće dozvoliti. Ovo neće postati zaboravljen slučaj. To je ono što nam pomaže da se nadamo. Sigurno da je teško (policiji). I oni su ljudska bića, imaju osećana. I oni žele da što pre reše ovaj slučaj.

Apel policije

Policija je ponovo apelovala da potencijalne svedoke, koji su možda videli crni mercedes ili imaju inofmracije o ubistvu Karen Ristevski da se jave službi Crime Stoppers na broj 1800 333 000 ili posredstvom njihovog vebsajta: crimestoppersvic.com.au

Teka Margarit ističe da je porodica Ristevski ostala na okupu i snažna.

- Tragedija je teško pala našoj porodici na Novom Zelandu i u Engleskoj. Zovemo jedni druge i obaveštavamo se međusobno o novim detaljima, ujedno dajemo podršku kada smo tužni.

Porodica Karen Ristevski je ljuta zbog natpisa koji su se poslednjih dana pojavili po društvenim mrežama.

- Najgora stvar oko tih prljavih tračeva je što Karen ne može ništa da kaže u svoju odbranu - kaže njena prijateljica i dodaje: - Ljudi pokušavaju da zarade novac na predivnoj osobi kao što je ona bila. Da je živa bila bi šokirana onim što se piše o njoj. Posramljena da neko uopšte može da poveruje u takve glasine.

Kao što je poznato, Karen Ristevski je nestala pre 14 meseci iz porodične kuće u Avondejl Hajtsu, na zapadu Melburna, koju je delila sa suprugom Borčetom, kćerkom i posinkom. Njeni posmrtni ostaci pronađeni su 20. februara ove godine u šumi kod Maunt Masedona.

Kao što smo već pisali, policija je prošle nedelje provozala njen crni mercedes od kuće do mesta gde je telo pronađeno, u nastojanju da se neko od potencijanih svedoka javi i pomogne istrazi. Crni kupe snimljen je 29. juna prošle godine, dok je nepoznati vozač vozio kroz Digers rest na putu prema Maunt Masedonu. Istog dana nestala je i Karen. Krajem juna prošle godine, isti automobil su videli i svedoci u blizini Čilders rouda i Maunt Masedon rouda, nadomak mesta gde je pronađeno telo nesrećne žene.

Prema pisanju "Herald sana" veruje se da policija ima teoriju po kojoj je mercedes vozio Borče Ristevski, a da je njeno telo bilo u kolima koje su snimile sigurnosne kamere u Digers Restu. Borče negira umešanost u ženinu smrt. Udovac je ipak priznao policiji da je vozio pomenuta kola, istog dana kada je Karen nestala, ali se pravdao da je njima otišao do moto-trkališta u Kalder Parku, pre nego što se tu okrenuo i vratio se kući u Avondejl Hajts.

2024 © - Vesti online