Ponedeljak 11.09.2017.
14:10
Vestionline, Tanjug

Veličanje ustaštva: Tompson ponovo "za dom spreman"

printscreen youtube
Ne odustaje od svoje ideologije: Marko Perković Tompson

Naime, kako prenose hrvatski mediji Tompson, koji u na svojim nastupima i pesmama glorifikuje ustaštvo, je na koncertu u Šalati u subotu ponovo je zapevao "Bojna Čavoglave", pa je policija pokrenula istragu. Hrvatski mediji prenose da bi Tompson ponovo mogao zbog toga da zaradi prekršajnu prijavu.

Svoj nastup, naime, Tompson je otvorio pesmom "Bojna Čavoglave" na kojoj je ,kako navode mediji, zaurlao "za dom", a publika odgovorila sa "spremni". Istovremeno, policija je spremno snimala njegov nastup i publiku koja se na Šalati pojavila s raznoraznim ustaškim znakovljem i simbolima režima Pavelićeve NDH, izmđu ostalog, sa zastavama HOS-a i majicama sa natpisom HOS i "za dom spremni". 

Ministar policije Davor Božinović u subotu je jasno potvrdio da se ustaški poklič "za dom spremni" neće ni ubuduće dopuštati zbog čega se i sprovodi istraga zbog izgreda na konferenciji za medije HOS-a na kojoj se klicalo ustaškim pozdravom. 

Što se tiče subotnjeg izgreda, zagrebačka policija zasad ima dovoljno videomaterijala, ali i javno dostupne snimke s brojnih društvenih mreža za sankcioniranje pevača i pojedinih izgrednika u publici. 

Perković je tim povodom za TV RTL rekao da je svevstan da će s pesmom "Bojna Čavoglave" rizikovati prekršaj koje je i ranije dobijao, ali kaže da njemu tu ništa nije sprno. 

- Ne, ne mislim da je ona zabranjena, niti je išta sporno u njoj. Ona je napisana u vreme rata, 1991., ona je legalna pesma na svim nivoima, nema nikakvog razloga da je ne pevam. Dobio sam policijsku prijavu, ali to je njihova individualna procena. smatram da nisam povredio nikakav zakon i da nisam ništa kriv - uveren je Tompson. 

Inače, tokom subotnjeg koncerta, za vreme izvodjenja pesme "Maranatha" na pozornicu se popeo i sisački biskup Vlado Košić, preneo je Novi list.

2024 © - Vesti online