Nedelja 17.09.2017.
12:30
A. Vučićević - Vesti

Misterije planete: Bataljon nestao u oblaku

pixabay.com
Nestali u šumi

Novozelandski veteran Frederik Rišart se oglasio sa bizarnom pričom za koju je tvrdio da je istinita. On je rekao da se njegova jedinica nalazila u blizini turskih položaja, što je bilo blizu mesta gde je nestao 5. bataljon. Tvrdio je da su svi videli neobične sivo-smeđe oblake koji su gotovo lebdeli iznad bojišta.

Ti čudni oblaci opisani su kao potpuno mirni i nepomični usprkos jakom vetru koji je duvao, a ispod tih oblaka nalazio se jedan veći i znatno gušći. Muškarci su ga procenili na bar 800 metara dužine i 200 metara širine, a taj se oblak doslovno spustio na zemlju.

Norfolksi su navodno bez imalo oklevanja umarširali u njega i tako im se izgubio trag, nakon čega se oblak još više raširio i odjednom velikom brzinom krenuo prema visinama. Veterani se kunu kako su tada videli i tela koja lebde u vazduhu. Ta je priča prvi put objavljena u novozelandskom magazinu "Spejsvju", a od tada se javljalo više ratnih veterana koji su potvrđivali priču. Od tada se ovim slučajem bave mnogi teoretičari zavere i NLO entuzijasti, a šta se tačno dogodilo znaju samo oni koji su svoje živote tada ostavili na Galipolju.
 

2024 © - Vesti online