Nedelja 10.09.2017.
10:44
Vestionline, Tanjug

"Sve zavisi od srpskih glasova, ali nećemo ucenjivati nikoga"

Tanjug
Rešiti nagomilane probleme: Dalibor Jevtić

- To će biti naš pristup. Mi nismo ušli u ovaj proces da bismo ucenjivali već da bismo rešavali probleme, a probleme moramo da rešavamo sa našim komšijama Albancima, jer sa njima ovde živimo - rekao je Jevtić za RTS.

Kaže da ulaskom Srpske liste u vladu Srbi mogu da očekuju mogućnost rešavanja nagomilanih problema, a među prioritetima navodi formiranje Zajednice srpskih opština, povratak raseljenih i opstanak onih koji su ostali, rešavanje pitanja uzurpirane imovine...

Odgovarajući na pitanje kako će se rešiti povratak Srba na Kosovo, Jevtić podseća da Vlada Kosova zavisi od glasova Srpske liste, tako da će oni imati "drugačiji mehanizam u donošenju odluka".

- Mi u ovom trenutku želimo da vratimo sve one koji žele da se vrate na Kosovo, prema nekim našim podacima, taj broj je oko 20.000. Moramo da napravimo jasnu strategiju sa novom vladom Kosova, jasan plan da te ljude vrate u što kraćem roku. Za to će biti potrebna finansijska sredstva i politička podrška nove vlade - rekao je on.

Na pitanje da li Srbi mogu da "zategnu" ukoliko se ne sprovodi njihovm program, Jevtić je istakao da se oni neće ponašati ucenjivački već korektno.
 

2023 © - Vesti online