Subota 10.07.2010.
17:38
Bliconline

Zaboravila nakit vredan 500.000 funti u hotelu

Nakit je pronašla sobarica koja je pospremala apartman u kojem je odsela misteriozna gošća. Među pronađenim dragocenostima su, kako navode britanski mediji, dva dijamantska prstena, ogrlica, minđuše i ručni sat.

Portparol londonskog hotela "Westbury Mayfair" je rekao da je nakit pronađen u sefu, i dodao da je osoblje hotela odmah krenulo u potragu za atraktivnom plavušom, koja je recepciji ostavila samo svoje ime i prezime, ali ne i ostale podatke. Pretražili su čitav rejon oko hotela, ali bezuspešno.

"Nakit je predivan. Viđao sam ovde i ranije skup nakit, ali ovo je nešto zaista posebno", izjavio je portparol hotela.

On je objasnio da je sobarica pospremala sobu nakon odlaska gošće i po običaju pregledala plakare u kojima su smešteni sefovi. "Odmah je zaključala vrata od sobe i obavestila me da je pronašla nakit. Neki od ovih dragulja su ogromni", objašnjava portparol.

Misteriozna gošća je odsela u apartmanu, u kome prenoćište košta 2.500 funti. Osoblje hotela navodi da je večerala sa jednim muškarcem, kao i da je potrošila pozamašnu sumu novca u "Polo baru". Svi ti podaci, međutim, nisu im bili od koristi prilikom potrage.

"Uradili smo sve što smo mogli. Mislili smo da je nikada nećemo naći", kaže portparol hotela.

Potraga se ipak srećno završila, kada je gošća utrčala u hotel i sa suzama na licu zatražila od osoblja da joj vrati zaboravljeni nakit. Menadžer hotela ju je identifikovao i vratio joj nakit.


"Rekla mi je da je hotel napustila u žurbi i da je tek u avionu shvatila da je nakit zaboravila u sobi. Veoma smo ushićeni što smo joj pomogli i mogu vam reći da joj je laknulo kad je čula da ćemo joj vratiti nakit", naveo je menadžer hotela.

2024 © - Vesti online