Petak 08.09.2017.
21:10
Ž. Marković - Vesti

Pesnikinja Mirjana iz Frankfurta u društvu najboljih

Ž. Marković
Mirjana Ćalić-Lukić

Na međunarodni konkurs Zlatno pero 2017 u organizaciji Saveza srpske dijaspore Slovenije i Udruženja srpskih književnika Slovenije pristiglo je 297 literarnih radova iz Francuske, Švedske, Švajcarske, Norveške, Austrije, Nemačke, Italije, Ruske federacije, Srbije, Republike Srpske - BiH, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a među dobitnicima nagrada je i pesnikinja Mirjana Ćalić-Lukić rođena u Bosanskom Grahovu, koja živi i radi u Frankfurtu. Ona je u kategoriji Pesma godine 2017, za pesmu "Nije poŠteno" dobila zahvalnicu, diplomu i zlatnu značku. Stručna komisija dodatno je ocenila i pojedine književne radove, koji su prispeli u srpsku biblioteku USKS "Vuk Karadžić" Ljubljana, tako da je zbirka poezije "Čekajući proljeće" Mirjane Ćalić-Lukić nagrađena zahvalnicom i diplomom sa srebrnom plaketom.

Biti u društvu "najboljih od najboljih" je svakako velika čast i zadovoljstvo, koje godi ali i obavezuje. Organizacija i atmosfera su na zavidnom nivou i koristim priliku da zahvalim svima koji podržavaju ovu manifestaciju, a najviše domaćinima na gostoprimstvu, ukazanom poverenju i uspomenama koje nosim u Nemačku - izjavila je Mirjana Ćalić-Lukić.

Na ovoj kulturnoj manifestaciji su učestvovali gosti iz Beograda, Rijeke, Teslića, Banjaluke, Prnjavora, Frankfurta, Beča i Gradiške.
 

2024 © - Vesti online