Petak 08.09.2017.
08:25 >> 21:23h
Vestionline

Razorni zemljotres pogodio Meksiko, 36 osoba stradalo

EPA/str
Pacijenti izvedeni ispred bolnice u Meksiku zbog jakog zemljotresa

Epicentar zemljotresa bio je 123 kilometra jugozapadno od grada Pihihipan na dubini od 33 kilometra, prenosi Rojters. Kako se navodi, potres se osetio i u prestonici Meksiko Sitiju, a stanovnici su zbog jačine istrčali na ulice. Na putevima su snimljene kolone vozila koja beže od cunamija. Broj poginulih u razornom zemljotresu u Meksiku porastao je na 36, saopštili su meksički zvaničnici. .

Među žrtvama ima i dece.

Najpre je objavljeno da je zemljotres bio jačine osam stepeni, ali je kasnije saopšteno da se radilo o još jačem potresu, odnosno da je njegova magnituta bila 8,2. Kako navode lokalni mediji, odmah je izdato upozorenje na cunami, u kome se navodi da bi meksičku istočnu obalo mogao da pogodi talas visine tri metra ili više metara. 

Twitter/ElBigDataMx
 

Američki centar za upozorenje od cunamija potvrdio je da se talas već formirao i da za sada iznosi skoro jedan metar. Takođe, navodi se da zbog zemljotresa postoji opasnost od cunamija i za Gvatemalu, Honduras, Meksiko, El Salvador i Kostariku. Još uvek se procenjuje rizik za Guam, Havaje i druga pacifička ostrva.

2024 © - Vesti online