Četvrtak 07.09.2017.
19:55
Z. M. - Vesti

"Atentator" na Vučića tražen u Austriji: Luka R. ranio Rumuna u Beču

pixabay.com
Ima dosije: Luka R. (Foto: Ilustracija)

- Potvrđujemo da je Luka R. osoba koja je tada pucala i teško povredila Rumuna - saopštila je Savezna kriminalna policija, dok austrijski mediji pišu da se ne očekuje da Luka R. bude izručen austrijskim vlastima.

Pucnjava ispred hotela Hilton dogodila se 5. marta, a kao što su "Vesti" ranije pisale, Rumun je u klubu Box, u kojem je prethodno pevao Milan Stanković, upoznao jednu devojku. Tokom sitnih sati između Luke R. i Rumuna došlo je do svađe, zbog čega je više muškaraca izbacilo Rumuna iz lokala. Jednom od izbacivača Rumun je na ulazu uputio uvrede i pozvao ga da izađe i da se bore "jedan na jedan". Na to je, verovatno Luka, izvadio pištolj i preko ograde pucao na Rumuna kojeg je pogodio u nogu.

- Osoba koja je ispalila hice i ranila Rumuna pobegla je sa mesta pucnjave pre dolaska policije, a potom je napustila i Austriju - preneli su mediji reči izvora iz istrage.

Suđenje protiv još tri osobe umešane u ovaj incident u julu morao je da bude odložen jer se oni nisu pojavili prd sudom. Inače, srpski mediji su pogrešno preneli da je Luka R. pucao na dvojicu Čečena.

2024 © - Vesti online