Četvrtak 07.09.2017.
18:30
B. Đokić - Vesti

MUP za "Vesti": Od džihada samo patka

M. Karović
Provladinom listu privideo se terorizam u Beogradu

To je informacija koju je juče objavio jedan srpski provladin dnevni list, čime je građanima dato do znanja da su teroristi tu negde oko njih, nevidljivi i spremni u svakom trenutku napadnu. Da nije novinarska patka, ova tvrdnja bi svakako trebalo da izazove paniku u Srbiji.

Naime, "Vesti" saznaju u vrhu srpskog MUP-a da je Despotović zaista priveden, ali da nema indicija da je planirao teroristički napad. Naši sagovornici objašnjavaju da je Despotović stvarno sumnjičen za veze sa islamskim ekstremistima, ali nije označen kao opasna osoba.

- Mi smo ga držali pod opservacijom godinu dana. Preko interneta je komunicirao sa ekstremnim islamistima, ali nismo videli kod njega nešto što bi nas navelo da verujemo da je opasan i da planira terorističke napade. Svakako će saslušanje i dalja istraga dati više informacijama da li je i šta planirao. Naša procena je bila da ne predstavlja primarnu opasnost, ali svakako smo morali da ga privedemo - kaže izvor "Vesti" iz vrha MUP-a.

Tako je ostalo nepoznato na osnovu čega je provladin dnevni list objavio da je Despotović u vezi s vođama Islamske države. Navedeno je i da su su u njegovom stanu nađeni planovi pod naslovom "Taktike pravednog terora - napad kamionom", što je i upoređeno s napadom u Barseloni prošlog meseca.

2024 © - Vesti online