Petak 08.09.2017.
13:30
Vesti

Posle hapšenja Vasa Ulića u Podgorici: AFP traži pomoć građana

S. Princip
Vaso Ulić

U pozivu se podseća da je Ulić (58) uhapšen u Crnoj Gori 29. avgusta i da se očekuje da će biti izveden na saslušanja na Balkanu. U vezi s tim operacijama, kaže se da AFP pruža pomoć crnogorskim vlastima.

Vaso Ulić rođen je u Albaniji. U Australiju se doselio 1974, a 2004. godine ju je napustio.

"Duže vreme je bio pod prismotrom AFP i drugih australijskih partnera zaduženih za zaštitu zakona. Osumnjičen je da je vodio organizovani kriminalni sindikat koji je krijumčario droge i oružje u Australiju, a takođe i prao novac korišćen za te aktivnosti", navodi se u saopštenju i zatim kaže da AFP traži od javnosti informacije o Ulićevim aktivnostima.

"Dok je bio u Australiji između 1979. i 2004, Ulić je osumnjičen da je učestvovao u kriminalnim aktivnostima u Sidneju (NSNj), kao i Viktoriji, Kvinslendu i Zapadnoj Australiji".

"Australijsku federalnu policiju posebno zanima bilo kakva informacija u vezi sa njegovim aktivnostima dok se poslednjih 13 godina nalazio u inostranstvu, kao i o bilo kakvom uticaju koji je imao, direktno ili indirektno, na australijsku organizovanu kriminalnu scenu", posebno se naglašava u saopštenju.

Bilo ko sa informacijom o Uliću pozvan je da kontaktira policiju putem Krajm stopersa na bro 1800 333 000 ili na vebsajtu www.crimestoppers.com.au.

Naglašava se da prijave ostaju anonimne.
 

2024 © - Vesti online