Sreda 06.09.2017.
18:00
A. VUČIĆEVIĆ - Foto: Vesti

U školsku godinu sa manje briga

Vesti
Oporavlja se od opekotina: Kristijan Golubović

Oni su poslali 250 australijskih dolara kako bi makar na trenutak olakšali tešku svakodnevicu Vesni (44) i Goranu (49) Goluboviću, roditeljima devetoro dece.

Njihov šesnaestogodišnji sin Kristijan nedavno je završio u bolnici zbog teških opekotina trećeg stepena na nogama. Polio se vrelim uljem dok je pripremao ručak za braću i sestre. Vesna i Goran su otišli da beru paprike za nadnicu ne bi li dobili neko kilo i za sebe.

- Kristijan se, hvala Bogu oporavlja, iako dosta sporo. Nažalost, nije mogao da krene u školu 1. septembra. Hoda uz pomoć štaka, idemo na previjanje svakog drugog dana. Sve ga peče, boli, ali se nadamo da će iz dana u dan biti bolje. Bilo je reči o presađivanju kože u Beogradu, ali lekari su procenili da se oporavlja, pa da za tim ipak neće biti potrebe - kaže Goran.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Istakao je da je donacija došla u pravi trenutak.

- Melemi za Kristijana, lekovi, a početak školske godine, puna kuća školaraca... Treba podmiriti sve to za ovoliku porodicu. Baš nam sada mnogo znači ova pomoć. Neizmerno smo zahvalni gospođi Rajki i anonimnom donatoru, ne mogu opisati koliko su nam olakšali ovaj septembar - rekao je Goran.

Uzaludne molbe

Porodica Golubović koristila je letnji raspust kako bi svi zajedno išli u nadnicu i zaradili koliko god mogu. Ipak, to nije trajno rešenje za njihove probleme - Vesna i Goran nemaju stalno zaposlenje, a ni sopstveni krov nad glavom. Mališanima je potrebno mnogo toga za školu, a roditelji ne znaju ni od čega da im obezbede ono najosnovnije.
- Obraćali smo se i raznim humanitarnim organizacijama da nam pomognu, ali uzalud - kaže Goran Golubović.



 

2024 © - Vesti online