Sreda 06.09.2017.
18:00
A. Vučićević - Vesti - Foto: Vesti

Damjanovići nas drže na ognjištu

Vesti
Ostali na Kosovu: Slavica Devidžić sa ćerkama Aleksandrom, Biljanom, Marijom, Irinom i sinom Antonijem

- Puno pozdrava šaljem Damjanovićima. Doživljavam ih kao svoju porodicu. Hvala im do neba što nas ne zaboravljaju. Nama mnogo znači njihova podrška. Teško je kada ste sami, ali mnogo je lakše kada znate da ipak neko brine za vas - rekla je Slavica.

Njihova svakodnevica je i dalje teška, pa se ona nada da će se to nekako promeniti. Posla nema, a ni sopstvenog krova nad glavom.

- Teško je kad živite od danas do sutra, na tuđem. Najstarija ćerka Zorica se udala. Sada živimo u kući ja, Aleksandra (24), Biljana (23), Marija (19), Irina (17) i Antonije (11). Da bar ima posla, lepo bismo živeli. To bi rešilo sve naše muke - kaže Slavica.

Dragocena podrška

- Zahvaljujući čitaocima "Vesti" nisam morala nijedno dete po završetku osnovne škole da šaljem u nadnicu. Mislim da bi mi srce prepuklo da sam došla u situaciju da odlučim ko će od njih šestoro morati da se odrekne đačkog, čak i za siromašne, najlepšeg životnog doba, i preuzme sa mnom teret vođenja domaćinstva. Hvala Damjanovićima što su mojoj deci omogućili mnogo toga - kaže Slavica.

Ona je u nezapamćenom pogromu na Kosmetu, 17. marta 2004. godine, prognana sa svog ognjišta. Sa suprugom se zaustavila u Zvečanu, a nedugo zatim on je preminuo. Privremeni smeštaj u staroj i napuštenoj kući i danas je dom ove samohrane majke, koja je uspela da podigne šestoro dece. Ona i njena deca žive od socijalne pomoći i nadaju se da će i za njih doći bolji dani.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.



 

2024 © - Vesti online