Utorak 05.09.2017.
16:34
Vestionline

Josipović: U Srbiji je praktično reafirmisano četništvo

EPA/ANTONIO BAT
Ivo Josipović

Gostujući na zagebačkoj N1 tv, Josipović je rekao da se ne sme zaboraviti da je u Srbiji, kako je rekao, praktično reafirmisano četništvo.

Na konstataciju da je premijer Andrej Plenković rekao da treba rešavati otvoreno pitanja sa Srbijom i pitanje kako je to moguće ako je u Zagreb stigla diplomatska nota u kojoj Ivica Dačić tvrdi da nikakve agresije na Hrvatsku nije bilo, Josipović kaže da je korak napred bio učinjen u vreme nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića, inače, njegovog bliskog prijatelja.

Josipović smatra da će sukob Hrvatske i Slovenije bog arbitražne presude o graničnom sporu u Piranskom zalivu trajati, pa čak i generisati razne. kako je rekao, nemile dogadjaje.

Komentarišući spor Hrvatske i BiH nastao zbog gradnje Peljeskog mosta, čemu se SDA, odnosno Bakir Izetbegović protivi, Josipović kaže da to vidi pre svega kao unutarpolitičko pitanje BiH.

- Suštinski ne vidim razlog zašto bi se BiH suprotstavljala gradnji mosta, ne vidim problem. Više mi to sliči na potpirivanje vatre - rekako je Josipović.

2019 © - Vesti online