Ponedeljak 04.09.2017.
13:33
Vestionline

"Prilika da EU vidi rezulultate i politiku Srbije"

Tanjug
Ana Brnabić

Ona će lično, kako je najavila, fokus staviti na digitalizaciju i obrazovanje, kao dva ključna prioriteta Vlade Srbije.

- Danas imam još jednu priliku da partnerima iz EU i regiona kažem koji su starteški pravci razvoja Srbije i vizije za budućnost Srbije i regiona u EU. To je uvek dobra prilika da promovišemo Srbiju i naše uspehe, kao i neke probleme kojih ima i kako se sa sa njima suočavamo i rešavamo - objasnila je Brnabić.

Kazala je da će glavna poruka, koju će preneti, biti digitalizacija i obrazovanje. Kada je reč o digitalizaciji, ne radi se samo, kako je istakla, o podršci startapovima, te naučno-istraživačkom radu, već o tome da mladi ostanu u Srbiji, pa i da se iz inostranstva vraćaju u zemlju.

Takođe ističe da je važna digitalizacija javne uprave, kako bi država bila prisutnija i dostupnija građanima i privredi, odnosno bila servis građana i privrede. „Javna uprava mora raditi za građane i privredu, koji ih plaćaju“, poručila je Brnabić.

Tradicionalni Bledski forum počinje posle podne obraćanjem predsednika i premijera Slovenije, a centralni dogadjaj je Panel lidera, na kojem će govoriti i premijera Brnabić.

2024 © - Vesti online