Ponedeljak 04.09.2017.
12:24
Danas

Optužbe: Beli glumi opoziciju, a na lokalu sarađuje sa SNS?

V. Maksimović
Iskreni kritičar vlasti ili ipak ne: Ljubiša Preletačević Beli

Prema njegovim rečima, Luka Maksimović "dolazi na svaku petu sednicu i na njoj se zadržava eventualno pet minuta", kao i da je on "totalno nezainteresovan za realne probleme građana", te da niti jednog trenutka nije pokušao da izađe iz svog alter ega. 

- Znajući kako se ponaša u Mladenovačkoj skupštini, zabrinulo me je kada sam saznao da planira da se kandiduje na predstojećim izborima u Beogradu. On predstavlja maskotu koja nema pojma ni o čemu, niti je zanimaju realni problemi građana. Takođe, ljudi van Mladenovca ne znaju da mnogi njegovi odbornici otvoreno sarađuju sa SNS, a neki su čak i u najbližim rodbinskim vezama sa ljudima iz vrha te partije - ističe izvor "Danasa". 

On dalje navodi da je odbornička grupa Luke Maksimovića učestvovala u neustavnom izboru za članove Saveta mesnih zajednica u koje su delegirali i svoje ljude, te da je zbog toga upućena žalba Ustavnom sudu. 

Prema oceni izvora "Danasa", odbornička grupa "Beli - Samo jako tesno" sarađuje sa SNS u Mladenovcu, dok u medijima pred građanima Srbije glumi beskompromisnu opoziciju. 

- Njihova odbornička grupa, kada bi se pojavila u skupštini, nikada nije nastupila sa homogenim stavom, od 12 odbornika, sedmoro glasa za neku tačku koju predloži vladajuća koalicija, a petoro bude protiv. Usled takve situacije, Belog je napustio Stevan Vlajić, koji je u stvari bio mozak čitave ekipe a koji je u javnosti nastupao kao portparol njihove fiktivne stranke Sarmu probo nisi - naveo je on. 

Prema informacijama izvora beogradskog lista, nakon odlaska Vlajića, u fiktivnoj stranci Luke Maksimovića "nastala je panika", jer je bivši portparol bio onaj koji je osmislio nastup Belog Preletačevića, pisao mu govore i saopštenja, te vodio profile na društvenim mrežama. 

Maksimović je pre par meseci u razgovoru za "Danas" najavio da će na predstojećim izborima u prestonici nastupiti samostalno "jer su svi isti". 

Na Tviteru je nedavno označio lidere opozicionih stranaka i upitao "oko čega tačno ne možete da se dogovorite kolege?".

2024 © - Vesti online